faridah's FotoPage

By: faridah mohamad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Dec-2007 15:33 Email | Share | | Bookmark
Semalam

Glasgow Uni tower, bukan minat tp ni je lah yg lawa kat skolah I
Masa ni weng, senja pg pusing sorang2 kat Kelvin Park, Allah....
Once upon a time, rajin, before sunrise dah ada kt skolah..ehem.
View all 7 photos...
Alhamdulillah, setelah lama jiwa patah dan lemah, semalam dapat mood semula utk kerja. Terasalah bergerak tesis yang sepatutnya dah siap tu. Terima kasih kepada semua adik-beradik, kawan2, anak2 sedara (ni kalau yg lupa nak doakan aku ni terasa ah ni... imagine.. dekat 40 dah depa ni, kalau setiap orang doakan, eh, mau makbul doh tu.. cukup jemaah dah.. ayuh anak2 sedara Cik Dah, doakan Cik Dah kuat semangat dan dapat idea utk siapkan tesis segera, dan balik segera.. amiiin), dan semua muslim dan muslimat lain (ni ikut nasihat Lang... cover semua) yang mendoakan kesejahteraan saya di sini dan bagi yang mendoakan spesifik untuk tesis PhD saya. Terima kasih banyak2, dan teruslah berdoa untuk diriku yang amat2 memerlukan doa kalian ni.

Sungguh, setiap kali I mintak korang doakan I, memang terasa ada force setiap kali lepas tu, maksudnya doa kalian makbul. Amiin. Semoga Allah perkenankan doa kalian semua, dan semoga Allah permudahkan urusan kita semua dunia akhirat, amiiin.

Wassalam.

Most neediest of your du'a,

Farid, Cik Dah, Paridah


Saturday, 15-Dec-2007 16:51 Email | Share | | Bookmark
Kawin.. dan kawin lagi....

Sapik dan isteri
Abang Eii napok tuanya.. sorry Ba Ei.. tp jd supe Pok Su Nong ah
Hok paling kanan tu kebanggaanku,hrp2 hok 2 lg tu menyusul,amin
View all 6 photos...
Hari ning 2 orang anok sedara ambe nnikoh... dan di gambar tu ialah Sapik, anok Abang Eii, abng sulung ambe, kawing nge anok staf Kolej Matrik Gambang... soheh Kak Da Tahir kenal ni... sedara aku kiranya nge Kak Da semula.. hahah...

Lagi satu anak sedara perempuan, Along.. anoknye Ajih, abang ambe hok nombor tiga.. tapi gambor dok sapa lagi, semoga sapa segera.. dan akan aku mmasuk dalang ni jugok.. GAMBAR DAH ADA.. DAH MASUK DAH.. TQ UTK JA SBB TOLONG CEDUK GAMBAU TU DR ADAH PUNYA BLOG!!! Boleh laaaa...

Doa Cik Dah, semoga korang berdua orang kelamin (huh, bahasa.. apa2 lah), akan jadi pasangan bahagia, dunia akhirat, dan untuk Sapik supaya jadi nakhoda yg tahu arah tujuan nak dihalakan kapal, jaga krew dgn baik, dan untuk Along supaya jadi krew kapal yang setia pada nakhoda, dan tahu bila nakhoda perlu dibantu untuk tentukan arah tujuannya... Pandulah pada Qur'an dan sunnah, insyaAlla bemoga bahtera yang dilayari oleh korang berdua dan semua krew2 yg akan bertambah selamat dunia akhirat, amin.

Tapi tiba2 rasa tajuk ni macang dok wwape kena je nge ambe utk tulih ssining, pasal page ni utk ambe update hal ambe kkapong.. ni jadi macang terbalik lah pulok.. ke guana? I don't have to update them, they r updating me about this.. aisey man... Anyway, sekarang bertambahlah ladang2 aku yg diusahakan... penyumbang cucu2 nenek.. hihihi...

Ambe


Thursday, 15-Nov-2007 11:23 Email | Share | | Bookmark
accident

kepek di pintu
 
ini tunjuk kepek di bendul lihat dr bawah
View all 10 photos...
Aboh, Ajih dan Mat Ya,

Tolong tengok lah kereta ni punya condition guana. Keputusan besar tetap di tangan Ajih, sebab kereta tu kereta mung Jih eh. Cuma ambe yang bawak rasa kereta tu sangat sedap, tk de masalah apa pun, walaupun lepas kena langgar, dan nak pikir kereta tu akan discrap memang pilu ah.

Cuma, option paling mudah: Scrap kereta tu, ambik duit yg depa bagi, dan Ajih, mung akan dapat semula duit mung, sebanyak mana hok mung wi ke ambe, insyaAllah. Untuk cari kereta lain setara dengannya, ambe dok aku doh, sebab tk dok org hok ambe buleh mitok tulung gi tengok macam ambe suruh kawan ambe dulu tu, dia dah balik malaysia doh. Ambe takmboh gamble pitih mung beli Mercedes, tp bil abalik macam2 dok kena, nauzubillah. After all, urusan kena backdate lama sanngat tu agak sukar.

Option kedua, sekiranya mung masih berminat nge kereta kepek tu, maka kena mintak tolong Mat Ya dan Aboh estimate berapa kos untuk bekki di Malaysia, termasuk cat semua sampai jadi lawa macam mula2 tu.

Untuk Aboh dan Mat Ya, untuk urusan costing tu, ambe nak peringat, itu bukan hanya pintu yanng perlu ditengok tu, sebab kedua2 pintu tu kalau tak silap ambe fitted with airbag.. Jadi mungkin kena ambik kira jugak lah urusan tu ya. InsyaAllah karang ambe call semula lepas Isya'... mgkin around 9-10 waktu malaysia deh.. pasal ni nak kena gi ambik kawan ambe di airport, hok mari konvo tu.

Dan untuk option kedua tu, ambe akan ambik kira jugak urusan posting kereta dengan kontena etc etc, dgn harapan besar supaya Ajih dok rugi, dan ambe pun dok rugi.. tapi insyaAllah Ajih, mung dok kang rugi apa2, duit akan dapat balik secukupnya, cuma samada ada rezeki mung nok pakai mercedes ke dok tu, itu mung kena decide, deh... Mitok maah lah deh, nok kena, kawan tu langgar ambe straight 90 darjah.. dia tubik simpang, ambe on main street.

Walaubagaimanapun, ambe akan cuba insist diorang bekki ssining, pasal tadi masa wokshop tu call, dia cuma kata kalau bekki lebih dari £3000, bukan dia kata tak leh bekki, wallahua'lam... nnt ambe call OK.

Tq Aboh. And Sorry ah Jeh. Utk Mat Ya, terima kasih sbb tolong tengok ghetek, you are the expert!!! Bye.

Wassalam.

Ambe


Wednesday, 11-Apr-2007 12:02 Email | Share | | Bookmark
Isle of Skye.. di sebalik gloomy day

Skye 1: 7 am, depan B&B
Skye 2: Kyleakin
Skye 3: Kyleakin
View all 15 photos...
Here's some photos of Isle of Skye, and also some from Elgin and A90 from Aberdeen to Dundee on our way home. Enjoy...

Wassalam


Wednesday, 11-Apr-2007 11:18 Email | Share | | Bookmark
Easter Holiday

Easter models.. prsn tk mana tu azna??
Holyrood Palace from the eye of the 'poor'.. celoh pagor!!
Ketur besor di St. Andrews
View all 12 photos...
I had friends who came over from Malaysia last Saturday. They arrived in the morning, and managed to persuade me to tour Edinburgh, and later went to Dundee to meet his another friend, Bob Fadhli. Alhamdulillah everything went well, makan nasik ayam lagi dumoh Imah nyer.. Tima kasih bbanyok lah Imah weh.. sedapnyer.... dah alama aku rasa macam nak nasik ayam.. dapat pun, dan sedap pulak tu, nak apa lagi??? Kan? Alhamdulillah.

Then that night, I decided to follow them on their tour to Scottish Highlands. Which I did not regret. to be honest, I learned a lot during the 2 day trip, about planning a route, about friends, about life... even about AFTER LIFE!!!! Haaa.. u'd better believe me people... Huh... BARANGKALI everybody should come for this trip actually... .... secret!!

Jadi percutian kami bermula di Edinburgh then Dundee. Then we came back to Glasgow, tourede Glasgow Uni in the morning, then off to Stirling, Oban (sbb Azna recommend.. jadi pegi ah), Fort William, Isle of Skye, Inverness, Aberdeen then back to Glasgow through Perth, Dundee and Stirling. Photos from Isle of Skye aku letak dlm entry lain, banyak no gambo nyer... walaupun cuaca kurang baik, tapi Isle of Skye tetap cantik.. hebat sungguh Masya-Allah.... On the way balik dr sana, semua tempat nampak biasa ajer.. tak excited pun nak mengambik gambor lepas tu.. berjalan sekadar to confirm that 'we've been there'...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net